Alıç Nedir? Özellikleri

Alıç Nedir?

Alıç İngiltere'de ve kıta Avrupa'sında ya bir çalı ya da bir ağaç olarak yetişir; yaygın olarak çit bitkisi olarak yetiştirilir. Gövdesi ve dallarının odunu serttir, kabuğu düz ve kül rengidir ve dalları dikenlidir. Küçük parlak yaprakları üst koyu yeşil altı açık mavimsi-yeşildir ve düzensiz dişli 3 parçaları bulunur. Beyaz çiçeklerin yuvarlak taç yaprakları bulunur ve uç salkımlar halinde Mayıs ve Haziran boyunca açarlar. meyve veya alıç 2 ile 3 tohumlu etli, dişi kızı, içi sarımsı ve etlidir.

Alıç'ın genel isimlerini saymak gerekirse Elif, geyik dikeni, kızlar yemişi, ve yemişendir.

Faydaları:

Alıç birçok şeye faydası vardır, bunlar kasılma giderici, kalp dostu, sakinleştirici, damar genişletici. Alıç kalp hareketlerini düzenleyerek kan basıncını normalleştirir; uzun kullanımı genellikle kan basıncını düşürecektir. Yaşla kalp kasının zayıflamasına kalp kası iltihabına damar sertliğine ve sinirsel kalp problemlerine iyi gelir. İş baskısı nedeniyle gerilim altındaki yöneticiler alıç çayından fayda bulabilirler. Çay diğer sinirsel durum özellikle uykusuzluk halleri içinde iyi bir ilaçtır.
Günümüzün yoğun ve tempolu ilerlemesi ile oluşan stres ve yoğun baskı halinde alıç çayı çok güzel bir tedavi yöntemidir.

Alıç kaynatma ve haşlanma şeklinde kendimizde hazırlayabiliriz. Haşlama şeklinde uygulamak istersek.

Haşlama:

Bir çay kaşığı çiçeği 1 veya 2 bardak su da demleyin her seferinde bir ağız dolusu olmak üzere günde 1 ile 2 bardak alın eğer isterseniz balla da tatlandırabilirsiniz.

Kaynatma:

1 veya 2 bardak soğuk suya bir çay kaşığı ezilmiş meyve kullanın 7 veya 8 saat bekletin sonra hızlıca kaynatıp ve süzün eğer istenirse bal ile tatlandırılabilir her defasında bir ağız dolusu olmak üzere 1-2 bardak alabilirsiniz.

Tentür:

İlaç olarak almak istersek tıbbi denetim altında alınması gerekir.


3 yorum:

  1. Fotoğraftakine alıç dendiğini bilmiyordum. Ben ateş dikeni olarak biliyorum. Çocukken çok yerdik ve küçük elma derdik.
    Alıç daha büyük oluyordu bildiğim kadarıyla.

    YanıtlaSil
  2. buna benzer çok tür var sanırımm bazen hiç dokunmuyorum bu tarz ağaçlara yanlışlıkla zehirlenirim diye eskiden ormana gittiğimde toplardım sanırım ama daha çok böğürtlen ve dağ çileği taraftarıyım :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.